perjantai 10. toukokuuta 2013

Vuoden tavoite ja tulevaisuuden uusia tuulia

Minun vuoden tavoiteeni on lukea mahdollisimman paljon kirjoja. Paljon erilaisia kirjoja. Omia lempi genrejä on ollut romantiikka ja etenkin fantasia. Nyt aion kuitenkin lukea myös muita kirjoja. Etenkin keskittyen muihin kirjoihin. Kirjoja mahdollisimman laajasti. Klassikkot kiehtovat ja paljon. En nyt muista mitä kaikkea olen lukenut koska muistikirja ei ole nyt mukana. Aloitus siis 2013 tammikuussa ja aikaa luultavasti 2014 tammikuuhun.

Tulevaisuuden tuuliin taas tuli uusia tuulia, kun juttelin isoäidin luona siitä, että mikä musta tulee. Ensimmäinen juttuni on ylä-asteelta asti ollu Näyttelijä. Näyttelijäksi on vain tosi vaikea päästä, vaikka olisikin hyvä ja vaikka pääsisikin työllistyminen on vaikeaa.
Rupesin miettimään myös Lähihoitajaa, Sairaanhoitajaa ja Kätilöä. Juteltiin tosiaan isoäidin kanssa ja kerroin, että lukeminen on aina ollut se mun juttu, että kirjallisuustieteen lukeminen Yliopistossa voisi olla kivaa en vain ole varma haluanko äidinkielenopettajaksi. No isoäidiltä tuli sitten, että hänen tuttunsa oli ollut juuri Ruotsin opettajana lukiossa, mutta oli nyt lähtenyt lukemaan itseään Kirjastonhoitajaksi.
Tästä innostuneena kiitin isoäitiä ja lähdin kotiin selvittämään miten voi tulla kirjastonhoitajaksi. Ensin opintoluotsi ehdotti Tradenomia ja Informaatiotiedettä Yliopistoon. Ei napannut yhtään. No jotenkin taas eksyin kirjallisuustieteen sivuille ja luin miksi kaikeksi voi työllistyä ja tadaa siellä luki KIRJASTOON. Tuli sellainen välähdys hetki. Hehkulampun syttyminen. Heureka! Wuhuu!

Eli siis lukion jälkeen aion pyrkiä näyttelijäksi ja todella yrittää teatteria, mutta kirjallisuustiede ei tunnu varavaihtoehdolta, vaan se kilpailee jo teatterin kanssa. Tämä ollut tämän päivän yksi teemoista päässä: Meneekö Jased Yliopistoon näyttelijätyönopintoihin vai Yliopistoon kirjallisuustieteen perässä. Teatteri vs. Kirjallisuus.

Ja vaikka en pääsisi kumpaankaan suoraan, niin teatteria pystyy opiskelemaan vuoden Kauniaisten työväenakatemiassa ja myöskin kirjallisuustiedettä. Avoin yliopisto on myös keksitty. Olen myös kysellyt oman lukion äidinkielenopettajilta missä lukivat kirjallisuutta ja etenkin toinen lupasi ottaa selvää minua varten. Ihanaa!

Rakkaus kirjoihin ja lukemiseen on ajanut tähän. Aina jos saa valita katsonko elokuva, pelaanko vai luenko kirjaa lukeminen on aina ykkösenä. Teatteri on myös siivittänyt elämääni ja nostanut itsetuntoani ja oman turvallisuusalueen alueelta pois hyppäämisestä. Joten minulla on nyt edessä paljon pohdittavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti