sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Treenipäiväkirja osa 1

Aloitin tänään Nykytanssin, joka tulee olemaan nyt osa elämääni aina sunnuntaisin 18.30-19.30. Jotenkin tuossa kotimatkalla ajattelin, että miksen kirjoittaisi tuntemuksiani ja pystyisinkö seuraamaan kehittymistäni tämän avulla ja tuleehan tästä muistokin. Tämä tulee olemaan sellainen, että kirjoitan itselleni ja näitä voi olla jopa vaikeaa lukea, mutta jos kiinnostaa saa lukea tietty.

Lähdin hyvissä ajoin liikkeelle pyörällä, että kerkeäisin paikalle. Kiertelinkin sitten koulurakennusta läpi ja yritin löytää tanssipaikkaa. Viimein löysin kysyttyäni neuvoa. Saavuttuani paikalle sain kuulla, että olin ainoa. Normaalisti meitä tulisi olemaan 7 minä mukaan lukien, joka kuulostaa erittäin hyvältä. Meitä ei ole siis liikaa. Nyt siis ihmiset eivät vain olleet tulleet paikalle.
Mulle tää oli tosi hyvä juttu. Ensinäkin koska en ollut ikinä tanssinut nykytanssia, koko tanssiharrastuksesta on 3-4 vuotta aikaa ei ole, vaan ollut varaa. Siispä ohjaaja keskittyi kertomaan ja näyttämään nykytanssin perusliikkeistä ja sain kattavan kuvan siitä mitä nykytanssi on. Sain kuulla, että nykytanssi on juuri laji, jota hyödynnetään teatterissa paljon, joten oikea laji minulle. Ohjaajalla oli myös teatteritaustaa.
Ensin aloitettiin, sillä että piti vain rentouttaa itsensä ja sitten pikkuhiljaa heilauttaa käsia eli ne heiluvat vapaasti puolelta toiselle. Sitten mukaan tuli tietty jalat. Sitten seisten päkijöillä ja kädet ylös ja ja taas vapautus. Selänheilatus ja sitten joku hieno sana demipliee tai jotain siihen suuntaan eli löysätään jalkoja, kun käsillä kosketetaan maata. Muutama muu liike, jonka jälkeen musiikki mukaan. Vaikeuksia oman kordinaation kanssa, kun käsiä piti heiluttaa ympyrän muodossa ja vielä eri suuntiin. Välillä tunsin itseni myös jäykäksi ja naksuin.
Seuraavaksi oli lattian poikki harjoutuksia. Ensimmäisessä piti tehdä jalkojen kanssa sellaista keinuvaa liikettä. Jalkakordinaationa on ainakin toistaiseksi tosi huono eli saada jalat oikeisiin kohtiin. Sitten mukaan tuli aaltoliike, jossa piti laskea itsensä mahd. alas.
Seuraava harjoitus oli lemppareitani eli käytiin nykytanssin 5 tasoa läpi: 1. liikkuminen täysin maata piktin eli ns. makuuasennossa, saa kieriä, ryömiä jne. 2.kyykkyasento ja siitä liikkuminen sallittu, mutta ei saa nousta kyykkyä ylemmäs. 3. kädet maassa, mutta jalat saavat olla ylhäällä. 4.jalat maassa, mutta muuten normaali. 5. hypyt ja pomput. Seuraava harjoitus ja siis lempparini piti mennä lattian poikki ensin tasolla 1. ja täysin vapaasti ei mitään ohjeita, vaan ns. antaa liikkeen viedä. Sitten seuraava lattianpoikki 1& 2 jne. Tykkäsin tästä, sillä olimme teatteritreeneissä tehneet vastaavia ja minulle kehon vietäväksi antautuminen tuntui helpolta ja vapauttavalta. Improvisaatiota, mielikuvituksen käyttämistä ja vapaata liikkumista
Viimeiseksi vielä rytmiharjoutuksia, joissa en ole myöskään kovin hyvä. Ymmärsin kyllä pointin tanssiminen musiikin kanssa näyttää paljon paremmalta, kun osaa mennä rytmissä.

Ihmettelen suuresti etten hikoillut miltei yhtään paitsi sormenpäistä?!  ja muutenkin jäi tosi hyvä fiilis. Pelkäsin ihan törkeenä, että ryhmä olisi täynnä tosi hyviä tanssijoita ja tuntuisi tosi haastavalta. Ei treenien jälkeen oli tosi rauhaisa, vapautunut olo ja toki kotiin päästyäny väsynyt. Mun plussapuolia on juuri teatteritausta ja oma luovuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti