sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Aladdin musikaali!

Ai, että oltiin tänään Sitruunaperhosen ja Jäljen kanssa katsomassa Aladdin-musikaalia. Se oli ihan mieletön!

Olin odottanut musikaalia jo ties kuinka kauan ja olin niin innoissani. Pelkästään jo esittelyssä luki satumainen seikkailukomedia, kaikki mitä tarvitaan.
Lapsuuden lempihahmo herää henkiin teatterilavalla ja sisäinen lapseni todella nautti. Näyttelijä valinnat olivat hyviä etenkin Henkeä näytellyt Antti L.J Pääkkönen. Hengen kohtaukset tuntuvat, että ne olisivat vaikeita  toteuttaa, mutta tämä toimi ja erikoistehosteilla Hengestä todella saatiin maaginen, niin uskomatonta roolityöskentelyä, että joutui katsomaan suu auki.  Abu-apinan näyttelijän kehonfysiikka oli kyllä ihan huippuansa. Hengen jälkeen heti toinen lempparini roolisuoritusten kannalta! Ja aah Aladdinin näyttelijän Jon-Jon Geitelin lauluääni!
Laulut olivat samoja kuin elokuvassakin ja kohtaukset olivat lähellä elokuvaa ja kovasti niitä vertailinkin mielessäni ja musikaali vastasi muutenkin mielikuviini.
Tykkäsin myös Aleksanterinteatterin ulkopuolelle tehdystä Akrabasta ennen esityksen alkua siellä oli kaikkia tulijuttuja. Vautsit! Ja aah ihana kohtaus oli kyllä Se on kuin yö- biisi ja sen toteus!
Jos on pakko keksiä miinuksia, niin etenkin joukkokohtauksissa äänet pettivät ja ääni ei jotenkin kuulunut, vaikka oltiin sentään 7.rivissä. Lisäksi musikaalin kaksikielisyys ei aina toiminut. Eläimet oli tehty välillä kääntäjiksi ja kohtaus pysähtyi käännön ajaksi jolloin tunnelmakin katosi hetkeksi. Mutta pikkujuttuja oli ihanaa lapsuuden sadun heräävän henkiin. Jäi kyllä niin ihanan leijuva fiilis ja aivot toimivat vähän hitaalla sen jälkeen olin niin lumoissani.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti